Al Gury

I Maj og Juni læste jeg Al Gurys “Alla Prima – a Contemporary Guide to Taditional Direct Painting.”

Jeg er ikke så meget til disse “maleri for dummies”-bøger, men jeg har altid godt kunnet tænke mig en klassisk akademi-uddannelse, og da den slags (tilsyneladende) ikke er særligt brugt her i landet, lokkede titelen mig alligevel til at anskaffe mig bogen på amazon.

Jeg lærte meget! Kapitlerne gennemgik de klassiske teknikker og materialer. Det var dejligt at blive bevidst om noget af det, jeg allerede gør og forstå nogle af de fejl, der har ledt til de mange gange, ting har mislykkedes, og jeg troede, det var mig, der bare ikke kunne male mere. Så fulgte med inspirerende eksempler de klassiske genrer: portræt, figur, stilleben og landskab.

Her er mine alla prima forsøg ud i genrerne:

Portræt – hvor jeg lærte, hvor vigtigt det er at tænke over beskæring fra starten – det lykkedes nemlig ikke her! Men til gengæld lykkedes det mig at bevare en analytisk tilgang til fladernes farve før jeg begyndte at rode mig ud i mellemtoner og high lights.

Portræt af Adam (30×40)

portrc3a6t

Figur – hvor jeg fandt ud af, at dét er svært!

figur

Stilleben

Æbleblomster i Messingvase (40×40)

stilleben

Landskab – hvor jeg malede de dejlige skyer allersidst, selvom det var det, jeg havde allermest lyst til at male først. Farverne på alle flader blev først omhyggeligt gengivet til perfektion. Overblik og fornuftig administration af min male-glæde 🙂

Røde køer på mark (50×40)

landskab

Efter en periode med meget arbejde og ingen male-tid var det skønt at finde de ydmyge små lærreder frem og i det små begynde at træne op til mesterværker.

Dette indlæg blev udgivet i Øvelser, Oliemaling, Teknik. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s