Madam Blå i sort/hvid

Lige for tiden er jeg så i gang med Juliette Aristides’ anden bog om maleruddannelse i et klassisk atelier: “Classical Painting Atelier – A Contemporary Guide to Traditional Studio Practice”.

Der er 6 primære øvelser, en serie som jeg vil vende tilbage til, når jeg er færdig med mine bud på dem. Der er også sekundære forslag til øvelser, og her er et af dem. Øvelsen har overskriften “Exploring Value in Two Dimensions” og går altså ud på at man skal øve sige i at fremstille 3D i 2D. Den er en del af kapitlet om “Value”. Kapitlet handler om, hvorledes lys/skygge-værdierne får et objekt til at tage form for vores øjne, og hvorledes man kan imitere dette på en flad overflade med gradueringer af sort/hvid.

Jørgen Clevin set-up:

Materialer: Blyant, saks (en slags hobbykniv ville nok have givet mere præcist resultat, men jeg havde hverken hobbykniv eller underlag, og man kan få masser ud af øvelsen uden), hvid, lysegråt, mørkegråt og sort papir, lim og bagepapir.

Motiv:

Mit valgte motiv var min egen kære madam blå, der nu skulle oversættes til sort/hvid med bare fire nuancer til at genskabe den!

Undervejs

Først en skitse med forslag til hvilke af de fire nuancer, der skal bruges hvor – overført til enkel tegning på bagepapir, for derefter at blive overført til deres respektive farvede papstykker!

Rester:

Resterne efter gildet…

Og produktet:

Madam Blå i Sort/Hvid!

Dette indlæg blev udgivet i Øvelser, Teknik. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s