Master Work Copy III (Anders Zorn)

Jeg har besluttet mig for at kopiere mine to største idoler både æstetisk og teknisk: Anders Zorn og John Singer Sargent. Jeg skal bare lige have dem på kornet, så vil jeg begynde at arbejde mere intensivt med mine egne motiver, skitser, idéer, komposition, etc. Bare lige!

Mine første forsøg mislykkedes og er nu tværet ud igen, og jeg føler ikke, jeg er blevet meget klogere på, hvordan hulen de opnår deres eminente malerier. Måske var de bare rige og havde råd til 50 fejlslagne forsøg, før de havde heldet med sig? Faktisk brugte Singer Sargent ofte så mange forsøg, men det kan ikke være alt, for hans skitser er også fantastiske.

Nå, men så gik det op for mig, at der måske var en anden vej til at opnå den ekspertise, de besidder. I al fald et skridt på vejen. De to havde nemlig det til fælles, at de var dygtige og meget flittige akvarelmalere. Jeg synes ikke mediet er så levende og inspirerende som olie, men måske vil det være en fordel for mit oliemaleri, hvis jeg mestrer denne kunst.

Jeg har aldrig før kopieret akvarel-malerier, og det er ret umuligt, for en del afhænger af, hvordan farven samler sig, når det tørrer, og det er svært at kontrollere i forhold til olie, hvor malingen bliver der, hvor man satte den!

Men man kan finde ud af, hvor maleren har ladet papir eller tidligere lag af maling stå, hvor meget vand han har pøset på hvor, etc. Her er mit forsøg med en akvarel af Zorn. Det er faktisk et okay forsøg.

Dette indlæg blev udgivet i Akvarel, Mesterværkkopi, Teknik. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s