Nye udfordringer: Akvarel

Som tidligere skrevet, opdagede jeg, at mine to idoler John Singer Sargent og Anders Zorn var eminente akvarelmalere, og besluttede mig derfor for at blive god til at male i akvarel.

Og det er en pligt men også lidt en ny kærlighed. Jeg opdagede, at det, jeg i lang tid havde malet med og troet var akvarel, var gouache. Gouache er ret dækkende, akvarel er ikke dækkende. Når man lægger lag på lag i gouache grumser farverne, fordi de tidligere lag opløses af det nye lag, desuden synes jeg, at gouache reagerer anderledes sammen med vandet. Nu har jeg fået mig en rigtig akvarelfarvelade, og se lige, hvordan akvarelfarven leger med vandet!:

Mmmh 🙂

Derudover har jeg studeret to bøger:

Især den første har nogle rigtigt flotte eksempler, men den anden er den mest informative rent teknisk. I The Encyclopedia of Watercolor Techniques faldt jeg især for Ronald Jesty. Han er meget præcis og lægger kontrolleret lavering på lavering tørt på vådt. Det kræver tålmodighed. Så jeg er især fan af resultaterne fremfor teknikken! Her er min kopi af et af hans værker. Jeg er hverken tålmodig eller Ronald Jesty…

Desuden faldt jeg for et atmosfærisk maleri af Charles Knight (hvis øvrige værker jeg for øvrigt finder lidt kedelige). Det oprindelige maleri er virkelig en perle, jeg tror, jeg er nødt til at lave en mere, men her er det første forsøg på at efterabe:

Det er sjovt men skide svært – man mister ofte kontrollen over farverne og vandet. Jeg tror nok, dét er en del af charmen ved mediet og de resultater, det giver, men jeg er altid lidt ængstelig, når jeg maler…

Jeg vender tilbage med helt egne værker snarest muligt!

Dette indlæg blev udgivet i Akvarel. Bogmærk permalinket.

Et svar til Nye udfordringer: Akvarel

  1. Pingback: Inspiration: Ronald Jesty | Akademiet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s