Den Kongelige Afstøbningssamling

I søndags var jeg på Den Kgl. Afstøbningssamling for at tegne.

Det var svært at komme ordentligt igang med noget, der ikke skulle være en hurtig croquisskitse men et gennemarbejdet studie, når børn utålmodigt bankede rytmer på gelændrene og folk kiggede mere på det, man tegnede end de skulpturer, de var der for at se (eller også føltes det bare sådan 🙂 ) Jeg ved ikke helt, om mine ambitioner om gennemarbejdede studier blev realiseret. Jeg ville gerne være bedre til at gengive overfladen, stofligheden. Næste gang må jeg tage tonet papir og hvidt kridt med, så bliver det måske lettere, når jeg har muligheden for at placere highlights til sidst. Men jeg synes, jeg fik nogle fine studier ud af det, trods alt.

1:
To tegninger efter en afstøbning af “André Cheniers Muse” fra 1888 af den franske skulptur Denys Puech (1854 – 1942)

Og ja, det er da vist et afhugget hoved, hun holder i sit hår. Jeg synes, det er en af de smukkeste skulpturer, jeg nogensinde har set, og havde faktisk ikke tænkt nærmere over historien, indtil jeg skulle skrive denne blog-post. Jeg har nu erfaret på http://www.christies.com, at historien bag det afhuggede hovede er, at André Chenier var en fransk poet, der støttede kongehuset og blev halshugget under Robespierre. Mens han sad i fængsel mødte han en kvinde, der blev hans muse.

På nettet har jeg fundet frem til flere meget smukke skulpturer, Puech har skabt, så jeg må hellere prøve at huske hans navn.

2.
Tegning efter en afstøbning efter Buonarroti Michelangelos (1475 – 1564) “Sammenkrøben, siddende dreng”, som jeg fik ros for af to besøgende.

3.
To tegninger efter en afstøbning af Knælende Venus, der er en romersk kopi efter græsk skulptur fra 3. årh. f. kr.

Dette indlæg blev udgivet i Skulptur, tegning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s