Blomsterstudier I

Jeg er i gang med et studie af John Bauer som del af et større projekt med overskriften “Illustrationer”. Jeg studerer mine yndlingsillustratører for at udvikle min egen teknik til at opnå gennemarbejdede, tilfredsstillende illustrationer. Både studiet af teknik og kompositioner er utroligt lærerigt. Men det er et kæmpe projekt!

I mit studie af John Bauer læste jeg, at en af hans vigtigste inspirationer var naturstudier, og selvom jeg tidligere har lavet ganske mange blomsterstudier, tænkte jeg, at det måske var en anledning til at øve mig lidt igen.

Her er eksempler på studie af en pink løvemund. Alle (undtagen to i tusch og blyant) er udført i gouache/tempera på sandfarvet eller gråt karton og tegnet op med tusch. Gouache/tempera er let at arbejde med, fordi den er mere dækkende end akvarel, og man kan ligesom med olie rette fejl ved at lægge maling ovenpå, og og man behøver ikke at holde det hvide papir frit til de hvide højlys – dem kan man bare lægge på tilsidst med hvidt. Men farverne bliver ikke vandfaste, så hvis man roder for meget med penslen, når man lægger et nyt lag, så roder det gamle og det nye lag sig sammen. Tempera kan ligesom akvarel løbe sammen og males vådt i vådt. Så det er en slags oliemaler-venlig akvarel 🙂

Uudsprunget løvemund.
Set nedefra, fra siden og oppefra.

  

Halvt udsprunget løvemund.
Set nedefra, oppefra og fra siden

  

Helt udsprunget løvemund
Set nedefra, fra siden og lige forfra.

 

 

Hele A4-arket med blomsterstudier:

lc3b8vemund-13

Løvemund.
Tempera på karton, 14×21 cm.

lc3b8vemund-1

Dette indlæg blev udgivet i Øvelser, Blomsterstudier, John Bauer, tegning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s