Blomsterstudier IV: Weekend i Jylland 20.-22. maj

Den 20. maj rejste jeg med fly til Aalborg. I mangel på busser til Aalborg gik jeg af lufthavnsvej til busstoppestedet på Thistedvej. En time gik, før jeg blev samlet op. Den time tilbragte jeg med at finde lupiner og kællingetand, der trods sit navn er en yndig lille læbeblomst. Og så stod jeg desuden og frøs, men det har egentlig ikke noget med min kunst at gøre, udover at jeg var ægte kunstnersølle, da bussen dukkede op.

Her er mit studie af lupinen, fra de helt små knopper ved blomstens top til de helt udsprungne ved bunden, der bukker overlæben tilbage i et lilla grin:

(Jeg har sået nogle lupiner i en potte her på 3. sal og har store forhåbninger til senere at kunne publicere et studie i farve af denne fantastisk smukke plante, der ser helt eksotisk ud på min vindomsuste hjemegn.)

Her er mine studier af kællingetænderne:

 (krusedullen er en fejl, der er tegnet over.)

   

Weekend23   

Da jeg så kom med den sjældne bus 70 til Skovsgård, hvor min mormor bor, fandt jeg en løjerlig lille plante i kanten af et bed: (fra siden, forfra, bagfra og et blad)

   

Næste dag tog jeg hjem til min mor og far i skoven. På en gåtur fandt jeg blomster at tegne. Først en yndig liljekonval:

 

Dernæst en viol-lignende blomst, men uden duft: (Hele planten, blomsten forfra, blomsten bagfra og blomsten fra siden)

   

Dernæst en skovstjerne: (fra siden, oppefra og blomsten bag fra.

  

Derudover en gul blomst (evt. en slags smørblomst, men med anderledes blade) – hele arket ses herunder, plus et nærmere billede af blomsten oppefra.

 

Og en blomstrende hvidtjørn: (Hele kvisten og en knop fra siden og oppe fra, en fuldt udsprunget blomst fra siden, oppefra og nedefra.)

 

  

Dette indlæg blev udgivet i Akvarel, Blomsterstudier, tegning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s