Master Work Copy IX (P. S. Krøyer)

Her midt i et køligt dansk efterår, gør det helt ondt at se på P. S. Krøyers maleri af blåregn over den røde dør i et hvidt hus med græs på taget i Taormina, Sicilien. Meen, himlen har næsten været ligeså blå her over Danmark i dag, som den er på maleriet.

Det oprindelige maleri er en skitse, og min kopi er faktisk endnu mere skitseagtig. Det var min mening at jeg ville male den færdig, men nogle gange går det op for mig efter ikke at have fået gjort mere ved et maleri i et par uger, at det er fordi jeg har opnået det jeg ville. Det er ikke færdigt, men det der fascinerede mig, er fanget; de fine gul-blå toner på murene fra solens genskin i den sandede trappe, der gør dem næsten transparente, som om solen skinnede gennem dem, som var de blot brevpapir i solen.

Jeg kunne godt have tænkt mig, at blåregnen havde været mere dekorativt tydelig, og at det var mere tydeligt, at de lilla klatter på trappen faktisk er nedfaldne blade, men den ambition er åbenbart ikke det, der drev værket, for nu har jeg ikke fået gjort mere ved det i snart et 1/2 år…

Kopi af P. S. Krøyers “Taormina”
Olie på lærred, 40×50

Suk. Hvem der bare havde sådan nogle motiver ved hånden!

Dette indlæg blev udgivet i Mesterværkkopi, Oliemaling. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s