Bonderoser

Jeg er ikke særligt god til at male bonderoser (eller pæoner – så vidt jeg kan erfare, er bonderoser og pæoner underarter af Paeonia-slægten, men bonderosen er knap så høj, mere kraftig i sin vækst og der er kun én blomst på hver stilk. Nu kan det jo være svært at vide, når man køber dem, men umiddelbart så disse ud til kun at have en blomst pr. stilk.) De bliver bare aldrig helt runde nok, og jeg har heller aldrig formået at ramme de mørkerøde bonderosers blårøde glød – det er som om de både er varmt røde og koldt røde, og når de to kommer i nærheden af hinanden bliver det altså hurtigt ret grumset… Det er noget, jeg har erfaret med flere lilla blomster også, så nu har jeg været ude og købe en kobolt-violet og en magenta i anledning af et maleri af gederams ved en strand (på vej, mangler kun den – forhåbentlig – sidste omgang.) Det var lidt af en falliterklæring, da jeg ellers blander alle sekundære farver selv, undtagen jordfarver, der er rare at have ved hånden til at tone farverne mildt. Men jeg har endnu ikke haft en rød der ikke var for varm til at lave en helt klar lilla.

Magenta hjalp mig også lidt med den mørkerøde bonderose, men ikke helt i hus.

Nå nok om det. I går købte jeg 3 forskellige farver bonderoser og i dag har jeg øvet mig på at male dem i olie. Jeg ville egentlig også have malet nogle akvarel skitser, men det blev til nogle ret store lærreder, da det var hvad, jeg havde ved hånden, så det tog lidt længere tid end planlagt. Hvis de ikke er afblomstret, kan det være, der kommer en Bonderoser II i akvarel i morgen 🙂

Inspireret af Manet og i mangel af en bedre ide blev det med sort-sienna-umbra baggrund. Den skader ikke noget, men måske kunne man have fundet på en designmæssigt mere tilfredsstillende baggrund.

Bonderoser, 70×60

Bonderose1

Hvide bonderoser, 50×40

Bonderose2

Bonderoser i 3 farver, 80×60

Bonderose3

Så nu er jeg forhåbentlig blevet lidt bedre til dét 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Øvelser, Oliemaling, Teknik. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s