Strygere

Violin

Jeg har selv spillet violin, fra jeg var ca. 5-9 år efter suzuki-metoden (hvor man ikke lærer noder, men spiller efter gehør). Jeg synes, det er et utroligt smukt instrument både at se på og lytte til. Jeg ved egentlig aldrig, om jeg blev specielt god til det. Jeg følte mig aldrig rigtigt god til det, men jeg ved ikke om det helt kan udelukke, at jeg var det. Jeg fik vist heller aldrig øvet nok, måske fordi jeg altid blev så sur, når det skrattede eller pev – jeg ville have, det skulle lyde smukt med det samme 🙂

Jeg har nogle gange tænkt, at det måske havde været bedre at have lært noder, i mens jeg lærte melodierne, så jeg havde haft lidt mere redskaber med mig og evt. havde haft mere tydelige mål at måle mig efter og føle mig “døgtig” ud fra. Men måske har det styrket mit gehør.

Her er to skitser med violinister.

Violin1 Violin2

Cello

Celloen er nok alligevel ofte det stryge-instrument, jeg selv foretrækker i klang. Jeg har selv spillet det i et par år, fra jeg var 19-21 ca., men det blev aldrig rigtigt til noget, igen er jeg nok lidt for utålmodig, havde ondt af mine naboer/skammede mig over, hvor lidt jeg kunne – og havde ikke så god tid til at blive bedre.

En af mine største koncertoplevelser var en koncert med Andreas Brantelid på Nordjyllands Kunstmuseum (Ja, det hed Kunsten i Aalborg altså dengang!) Hele koncerten var fantastisk, men særligt César Francks cellosonate (vist egentlig oprindeligt en violinsonate i A-dur) var lidt af en åbenbaring for mig.

Her er to skitser med cellister.

Cello1 Cello2

Alle tegningerne er tegnet i påsken i år med blyant på alm. papir.

Dette indlæg blev udgivet i tegning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s