Bonderoser 2

Bonderoserne holdt til nogle hurtige skitser i går.

De lyserøde blev genstand for disse to meget hastigt udførte skitser på groft og ikke særligt sugende akvarelpapir, da jeg var løbet ud for noget finere. Det var noget, jeg købte som forsøg engang, fordi John Singer Sargent brugte groft akvarelpapir. Men det har jeg så opdaget, at jeg altså ikke gør, med mindre jeg er nødt til det!

Begge er ca. 30×40

Bonderose5 Bonderose4

Den mørkerøde fik en lignende omgang – med og uden jugendstilsbriller (sort kontur 😉 )

Bonderose3 Bonderose1Bonderose2

De to sidste er malet med akvarel på bagsiden af et sammenfoldet stykke fint akvarel-papir, jeg fandt i mine gemmer – og nej, det med bagsiden er ikke et smart kunstner-trick, det var bare fordi jeg skulle lave aftensmad samtidig og ikke checkede overfladen ordentligt, før jeg gik igang! 🙂

Her til aften har jeg arbejdet på en stor olieskitse (60×80) af udsigten fra Klis borgruin i Kroatien, som jeg besøgte i 2010. Det tog mig lang tid at beslutte mig for, hvad jeg ville male, for jeg er ret inspireret for tiden og synes, at næsten alle mine forlæg kan blive mesterværker. Sjovt, hvordan der nogle gange bare ikke er noget, der taler til én og andre gange synes man nærmest, man på forhånd i selve forlægget kan se de mesterlige strøg, der skal materialisere synet.

Da det tog mig et stykke tid at beslutte mig, var kl. blevet ni, før jeg kom i gang, og jeg måtte derfor male hurtigt med stor pensel og meget maling! (Mmmh 🙂 ) Og noget fik jeg da modelleret frem, før lyset blev for aftenblåt: (billedet her er taget med blitz, efter det var blevet mørkt)

Skitse

Dette indlæg blev udgivet i Akvarel, Blomsterstudier, Oliemaling. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s