Classical Drawing Atelier 3

Jeg synes, det var tid til at underkaste mig et lille kursus i tegning. Jeg har før fået en vis tilfredsstillelse ud af at arbejde efter øvelserne i Juliette Aristides’ Classical Drawing Atelier. Det er streng akademisk disciplin, der præger disse øvelser, og det er jo lige dét, jeg ønsker (Det er ikke “pep”, jeg mangler, når jeg maler eller tegner. Det er teknisk tryghed.) så jeg tog en tur mere.

1. Mesterværkkopi – efter John Singer Sargents tegning af Ruth Draper. Kul, A4

Så helt klart det dårligste produkt af de fire. Jeg tror lige, jeg skulle vænne mig til det meget omhyggelige tegnearbejde igen, derudover er mit problem med mesterværkkopier, at det, jeg falder for, og som altså drager mig til at kopiere, ofte er et særligt “liv” i stregerne, og det er jo meget svært at kopiere, særligt i tegnemediet, der ikke har det plastiske element som oliefarverne.

Tegn1

2. Tegning efter afstøbning. Kul. 26×15

– er jeg ret tilfreds med.

Tegn2

3. Figurtegning. Kul, A4

Også udmærket, selvom jeg ikke følte, mine evner var lige så opbrugt som min tålmodighed, da jeg erklærede mig færdig, men jeg arbejder ikke med pressede kul, så det er ret porøst og svært at være superpræcis med. Til gengæld er det lettere og hurtigere at skabe nuancerede skygger og dermed form.

Tegn3

4. Portrættegning. Kul, A4

Faktisk er belysningen rigtigt dårlig til et tegnemotiv, da der gerne må være mere skygge og et mere kontrastfyldt lys/skygge-forhold. Men jeg ville altså bare tegne min lille nye nevø. Jeg ved ikke helt, om det ligner ham specifikt, men det ligner da en baby 🙂

Her lavede jeg en rigtigt klassisk begynder fejl – der var ikke helt plads til den ene fod. Men jeg synes faktisk, at volumen er ganske fint tegnet på trods af det diffuse lys, der gør det lidt uegnet som tegnemotiv.

Tegn4

Nu hvor jeg kigger tilbage på de sidste to gange (se her og her), jeg har givet mig selv en tur gennem øvelserne, så må jeg sige, at jeg faktisk er blevet bedre 🙂

Jeg tror, jeg vil tage en tur mere gennem møllen i næste uge, evt. med en tegning her på bloggen af gangen og en nærmere beskrivelse af de øvelser, jeg følger.

Dette indlæg blev udgivet i Øvelser, Mesterværkkopi, tegning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s