Classical Drawing Atelier 4,3: tegning efter model

Øvelse 3: “Reduktiv” tegning efter model

  • “reduktiv” = tegningen tegnes på en tonet grund. De lyse områder fås frem ved at viske ud. Denne teknik afspejler faktisk, hvorledes vort øje ser ting på en mørk baggrund – lyse områder hæver sig ud af skyggen.
  • Materiale: Kul, papir, sandpapir, netgummi, klud, målesnor, lille spejl
  • Forberedelse: Placér model med samme overvejelser som afstøbningen i øvelse 2. Belysning: 2/3 lys og 1/3 skygge. Baggrund skal være mørkere end objektet. (Jeg har IKke min egen private model, og tegner blot efter fotos af nøgne damer. Fordel kulstøv ligeligt udover papiret med en klud. Skab en god middel-tone.

Udførelse

  1. “Blocking in”. Tegn en linje fra top (hovedet) til bund (fødderne i en stående figur) og et mærke på midten – en slags “skala” at proportionere resten af figuren efter. Skitsér nu de vigtigste anatomiske vinkler og linjer i figuren, f.eks. kraveben, brystkasse, hofteskål og hovedet. Hold øje med at positionen i fht. hinanden passer.
  2. Lys og skygge. Lokalisér skygge og lys – lysn papiret med en klud, hvor lyset er, og mørkn det med mere kul i skyggen.
  3. Kig på detaljen, særligt de fine overgange mellem lys og skygge. Gå fra mørk mod lys, idet du observerer nuancerne i overgangene. Se tilsidst på tegningens helhed, så du er sikker på, at de overordnede forhold svarer til det, du tegner efter, eller om nogle dele skal fremhæves, andre dæmpes, kanter skal blødgøres etc., for at svare til det, du ser. Højlys placeres med netgummi.

Mit produkt:

Model

Dette indlæg blev udgivet i Øvelser, tegning, Teknik. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s