Kunstquiz på dr

Ih, hvor jeg glæder mig til engang at stå ved mit staffeli igen! Jeg savner oliemalingens kraftige farver og konsistens virkeligt meget.

I mellemtiden ser jeg kunstquiz på DRs hjemmeside. Det er fremragende tidsfordriv for kunstnere på barsel. Jeg har før følt mig “trampet ned” af den moderne kunstkultur, som jeg har opfattet som kold, respektløs og alt for politisk og optaget af at provokere, men deltagerne i quizzen er sympatiske, varme, kunstelskende, respektfulde overfor og engagerede i al den kunst, ny som gammel, der stilles foran dem, der er altid en hyggelig stemning på programmet, og så ved de rigtigt meget. De har næsten altid noget interessant at sige om kunst.

De værker, jeg vil nævne, som har grebet mig særligt i de udsendelser, jeg har set i løbet af de sidste par måneder, er måske ikke så mærkeligt (men ikke planlagt) kunstværker med børn.

Claude Monet: Sovende barn (1868) claude-monet-jean-monet-sleeping-1868

Den venstre hånd (højre for os) er så fint gengivet med ganske få strøg. Helt afslappet, blød og ubevidst 🙂 Det andet værk er en skulpturstudie af J. F. Willumsen og jeg faldt pladask for de sammenfoldede arme og ben og det pivåbne, afslappede ansigtsudtryk!

J. F. Willumsen: Nyfødt drengebarn (1891)

Skærmbillede 2013-12-14 kl. 12.36.48 Skærmbillede 2013-12-14 kl. 12.36.08 Skærmbillede 2013-12-14 kl. 12.36.23

Baby sover ikke imponerende længe ad gangen for tiden, og hun sover for øvrigt helst på mennesker (og da jeg er i nærheden hele tiden: mig), så jeg får kun med lange mellemrum tjattet lidt til nogle akvareller og tegninger, der vil dukke op her på siden engang. Mon jeg kunne få lov at få en illustrations-skitse mere til Prinsessen på ærten færdig før jul? Det ved kun baby.

English recap: This post is about the Danish tv-show “Kunstquiz”, which is about art. The people who are on the show seem kind, perceptive and very knowledgable about art, both traditional and modern. They are respectful towards every genre and historical style. Since I am currently on maternity leave, and miss painting myself, this is excellent pastime for me. I have seen the two works of art above on that show and think that they are wonderful. It probably isn’t a coincidence that they both portray children, but it actually wasn’t on purpose.

Dette indlæg blev udgivet i Kunstfilosofi, Kunsthistorie. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s