Akvarel: endnu en blåmejse – og bær

Endnu en jugendstilsinspireret akvarel med blåmejse og bær. Den hører ikke helt under dyrestudier, for som man nok kan se, er det kompositionen i de lange tunge bærbærende grene og placeringen af fuglen helt i toppen, der har inspireret mig, mere end en undersøgelse af arten. Selvom man da gerne må kunne se, at det er en båmejse, der endnu engang har siddet model, ligesom her og her.

Endnu engang blev jeg ret glad for fortegningen til akvarellen, ligesom ved akvarellen af voldstedet ved Hindsgavl. Her ses henholdsvis den optegnede skitse og den færdige akvarel.

Blåmejse på kviste med bær, akvarel og blæk (30x16cm – med hvid kant)

Blåmejse blåmejse2

Den første er fotograferet og den anden er scannet ind, derfor forskellen i stregerne. For fremtiden vil jeg scanne mere, for så bliver stregerne nogenlunde lige, fordi det nogle gange lidt bøjede akvarelpapir bliver fladet ud. Eneste problem er, at min scanner kun kan scanne A4-størrelse, og det er derfor den hvide kant er meget smal øverst og nederst på gengivelsen til højre. Der er ca. en cm hvid kant hele vejen rundt.

 

(English recap: In this post I present my latest Jugend-inspired watercolour of a blue tit and red berries. I actually like the drawing I made before colouring it as well as the finished coloured version. What inspired me was most of all the composition. The measurements are in cm.)

Dette indlæg blev udgivet i Akvarel, Dyrestudier. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s