Askepot VII

Hendes stedmor og stedsøstre kunne ikke kende hende igen, men troede, det var en fremmed prinsesse. Det faldt dem ikke et øjeblik ind at tænke på Askepot, som de troede sad derhjemme ved skorstenen i alt snavset og støvet. Prinsen kom hen, tog hende i hånden og dansede med hende og ville slet ikke give slip på hende igen, og når en anden kom og bukkede for hende, sagde han: “Hun danser med mig.” (akvarel og blæk, 19×18)

Askepot7

Det er en lidt rodet, sjusket tegning, nok på grund af de mange lidt teatralske elementer, der skulle holdes styr på undervejs: de to hovedpersoner, der danser, familien, der ikke kan genkende Askepot men undrer sig/ærgrer sig til højre og den afviste herre til venstre. Jeg ville overveje et enklere alternativ med kun prinsen og prinsessen og en mere gennemtænkt, virkningsfuld, rummelig arkitektonisk baggrund (istedet for den lidt geometriske kulisse jeg her har skitseret) eventuelt tegnet efter et forlæg, hvor jeg også kunne studere lysvirkningerne bedre. Det tror jeg ville virke bedre som komposition, men selvfølgelig have færre fortællende detaljer. Måske ville hovedpersonerne også virke mere interessante så, jeg synes, de virker ret trivielle her. Man skal jo gerne have det der benovede Askepot-sug i maven 🙂

______

(English recap: In this post I present my seventh sketch illustrating Cinderella. I would consider making an alternative suggestion with only the main characters and a more effective (less geometric) architecture as a backdrop.)

Dette indlæg blev udgivet i Akvarel, Illustrationer. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s