Askepot VIII

Om aftenen ville hun hjem, og kongesønnen gik med for at se, hvor hun boede, men hun løb fra ham og ind i haven bagved huset. Der klatrede hun i en fart op i et stort pæretræ, og prinsen kunne ikke begribe, hvor hun var blevet af. Han ventede til faderen kom hjem og sagde så til ham: “Pigen er sluppet fra mig igen, jeg tror hun er klatret op i pæretræet.” – “Det skulle da vel aldrig være Askepot,” tænkte faderen hentede en økse og huggede træet om, men der sad ingen deroppe. (akvarel, blæk og lidt gouache, 19×17,5)

Askepot8

Det er naturligvis et utroværdigt lille træ at skulle gemme sig i, men dets dekorative egenskaber blev bare lidt højere på denne måde. Og frugttræer er altså ofte lidt krogede. Derudover har jeg leget lidt med at gengive tusmørke. Jeg synes egentlig det er lykkedes okay.

På blyantskitsen overvejede jeg at løfte træernes kroner lidt, så man kunne se et tusmørke-landskab bagved mellem stammerne, og evt. lidt stjerner på himlen. Det kunne også have været stemningsfuldt tror jeg.

AskepotS

Og så synes jeg faktisk den skitserede prins er bedre end den på den farvelagte skitse. Den endelige ser lidt vattet ud i mine øjne. Det sker nok tit i processen fra fri skitse til mere fastlåst skitse, at lidt liv forsvinder.

_________

(English recap: in this post I present my 8th watercolour sketch illustrating scenes from Brother Grimm’s fairytale Cinderella. In this sketch I have tried out twilight on the scene, and I think it works tolerably well.)

Dette indlæg blev udgivet i Akvarel, Illustrationer. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s