Askepot IX

Hun vaskede først sit ansigt og sine hænder og gik så ind og nejede for kongesønnen, der rakte hende skoen. Hun prøvede den, og den passede hende, som den var syet til hende. Og da hun rejste sig, og kongesønnen så hendes ansigt, kendte han hende straks igen. “Det er den rigtige,” råbte han glad. (akvarel, blæk og gouache, 18,5×15)

Askepot9,2

Den opmærksomme læser (hej far 🙂 ) vil bemærke, at farverne i den fine blå himmel og de lysende lysegule blomstrende grene er kraftigt inspireret af dem, jeg skrev så begejstret om her, i Harald Slott-Møllers maleri. Faktisk lavede jeg først et forslag i gyldne solnedgangsfarver, men det fungerede slet ikke, så jeg malede det over med de farver I ser ovenfor. Og jeg er så vild med den blå/lysegule kontrast, at jeg godt kunne overveje at rykke horisonten ned og overlade mere plads til træernes kroner og den blå himmel i en anden version.

Et andet motiv, jeg overvejede til denne niende illustration, var scenen, hvor han finder skoen. Den er ret central og burde nok være med i et komplet sæt illustrationer. Lige nu overvejer jeg om illustrationen ovenfor egentlig er den sidste, eller om der bør tilføjes et, hvor prinsen rider bort med Askepot, som jeg havde planlagt… Eller måske skydes et ind med den nævnte sko-fund-scene… Nu får vi se. De næste par dage er jeg i Jylland for at forberede udstillingen i Arden og besøge familie, så der bliver nok ikke produceret så meget, men derfor kan det jo godt blive overvejet. De fleste af disse illustrationer er faktisk udtænkt om natten, når jeg er oppe for at tage mig af min datter og forsøge at holde mig vågen 🙂

Det er for øvrigt ikke det sidste illustrationsprojekt, jeg vil lancere her på siden. Jeg kom i tanke om, at jeg sprang direkte fra stregtegning uden skyggelægning i mine illustrationer til Prinsessen på ærten til fuld farve her til Askepot, så jeg glemte en vigtig mellemregning; nemlig sort/hvide blæktegninger med skyggelægning. Jeg tror det kunne give mig rigtig god øvelse, så der skal tegnes et eventyr i den stil før jeg måske kaster mig over Karen Blixen eller Georgette Heyer.

______

(English recap: my 9th illustration sketch for Cinderella. It may be the last, but I am also considering

a. The prince and Cinderella riding away together

b. The prince finding the shoe, which is chronologically before this one

I am also planning another illustration series for a fairytale in black and white ink drawing like this one but with less line, more treatment of light and shadow.)

Dette indlæg blev udgivet i Akvarel, Gouache, Illustrationer. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s