Askepot X

Om aftenen ville Askepot hjem, og kongesønnen ville følge hende, men hun slap igen fra ham. Hendes venstre sko blev imidlertid hængende fast i noget beg, som han havde ladet trappen smøre over med. Kongesønnen tog den lille gyldne sko, gik til Askepots far og sagde: “Jeg gifter mig kun med den, der kan passe denne sko.” (Akvarel og blæk, 22,5×15)

AskepotIX

Ja, her kommer altså den rigtige Askepot IX, som jeg besluttede mig for “manglede” i rækken af skitser, der skal illustrere Askepot, fordi den kronologisk set kommer før denne skitse. Men da den først netop er færdiggjort er den altså nummer ti i rækken… Det er lidt forvirrende, men heller ikke så vigtigt!

Jeg havde egentlig planlagt en større indviklet komposition med både prins og Askepot, der løber væk, men så syntes jeg, det her fungerede bedre. Jeg havde desuden ca. fem forskellige farveskemaer i hovedet, som jeg overvejede; f.eks gylden aftenlys, hvor cirklen om skoen er en sol og ikke som her måne, men igen valgte jeg det enkle. Man kunne evt. tilføje nogle hvide highlights med gouache for effekts skyld.

______

(English recap: This is my last sketch illustrating Cinderella, although it is chronologically before this sketch presented last week. I chose a simple composition for this key moment in the story.)

Dette indlæg blev udgivet i Akvarel, Illustrationer. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s