Rapunzel I

Som jeg skrev i dette indlæg, sprang jeg direkte fra stregtegning uden skyggelægning i mine illustrationer til Prinsessen på ærten til fuld farve her til Askepot, så jeg glemte en vigtig mellemregning; nemlig sort/hvide blæktegninger med skyggelægning. Carl Larsson har lavet nogle fantastiske af slagsen (i dette indlæg kan man nederst i indlægget se min kopi af en af dem).

Derfor har jeg valgt et nyt eventyr af Brdr. Grimm: Rapunzel (eller “Klokkeblomst” som det vist traditionelt hedder på dansk) som jeg vil illustrere med nogle blækskitser. Jeg har endnu ikke besluttet helt om det bliver 5 eller 6.

En af de ting, jeg gerne vil træne gennem denne øvelse, er, at være mindre kontur-afhængig og kunne bygge kompositionen mere op i former af lys og skygge, hvor konturen så opstår underforstået i mødet mellem disse. Det lykkedes ikke i dette første forsøg, men jeg synes, jeg fik arbejdet godt med lys/skygge, så det skal nok komme. Konturen er blevet min redningsplanke, hvormed jeg kan sikre mig at figurerne står klart og dekorativt frem, så det er svært at give slip, men jeg vil gerne kunne.

For hver dag, der gik, fik hun mere og mere lyst til dem, og da hun vidste, at hun ikke kunne få nogle af dem, tabte hun rent humøret og kom til at se bleg og dårlig ud. Manden blev forskrækket og spurgte: “Hvad er der dog i vejen med dig, lille kone?” – “Jeg får ikke fred, før du skaffer mig nogle af de klokkeblomster inde fra haven,” sagde hun og sukkede dybt. (Akvarel og blæk, 21x12cm)

rapunzel1

I blyantskitsen til illustrationen lænede kvinden hovedet tilbage mod væggen, og jeg kan ikke helt beslutte mig for, hvad der bedst udtrykker længsel og vemod, men jeg tror faktisk, jeg synes stillingen i skitsen fungerer bedst.

rapunzel2

(English recap: I have started a new illustration project to practise my skills in this area: black-and-white sketches in ink, illustrating the Brothers Grimm fairytale Rapunzel, in which my main object is to work less with contours, more with creating an effective composition through forms of light and shadow. In this post, I present my first attempt, in which I have not succeeded in freeing myself from the strong outlines in ink that seem to be my safety net, but have nevertheless worked intently with light and shadow.)

Dette indlæg blev udgivet i Øvelser, Illustrationer, tegning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s