2 akvareller: Vinter

Jeg fik lige en lille vinter-raptus igår, da det gik op for mig, at vinteren snart er forbi, og jeg stadig har lidt eventyrlig sne siddende på nethinden. Mørket må gerne forsvinde, men hvor det knirkede og knagede i mig af genkendelse fra min barndoms magiske sneoplevelser, da jeg læste Snemanden af H. C. Andersen op for min datter den anden dag. Jeg er vist altid lidt bagefter med at processere og kanalisere årstidsoplevelserne ud i kunst. Sandsynligvist en tendens til nostalgi.

Så derfor skyndte jeg mig at male to akvareller af dejlige snelandskaber. Jeg kan godt lide kontrasterne i temperatur mellem den tunge, skyggefulde, blå forgrund og den gyldne, solbelyste, skovklædte bakke i baggrunden. Og så naturligvis de tunge, snelæssede træ-figurer.

Snelandskab, akvarel (24×32)

Akvarel1

Snelandskab på højkant, akvarel og lidt gouache (32×24)

Akvarel2

Jeg fandt en blå akvarel-farveblyant frem til konturerne. Den er fast, når man tegner med den, men opløses med vand på penslen. Den slags brugte jeg meget, da jeg var yngre, men har siden forkastet dem lidt som “snyd”. Men det fungerer nu meget godt her, synes jeg, så skidt pyt 🙂

 ______

(English recap: in this post I present two watercolours of snowy landscapes. Winter is almost gone, but I find snow so magic. I always seem to be a little late in my processing and chanelling the seasons into art. Probably a sign of a tendency to nostalgia. In these two watercolours I was caught by the contrast in temperature between the sunny background and the blue, shadowy, loaded trees in the foreground of the motive.)

Dette indlæg blev udgivet i Akvarel. Bogmærk permalinket.

Et svar til 2 akvareller: Vinter

  1. Pingback: Fra atelieret: Skuffende vinterlandskab | Akademiet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s