Arkitektur fra rejser I (Introduktion og Nice)

Jeg har hele tiden tænkt, at når jeg var færdig med min “serie” med akvareller og tegninger af danske slotte og herregårde, ville jeg fortsætte med at male og tegne arkitektur, jeg havde set på mine rejser. Men hvem ved, hvornår/om serien om danske slotte og herregårde bliver færdig? Når jeg bladrer gennem mine forlæg, er der flere fotos af solbelyst arkitektur fra mine rejser, der beder om at blive malet. Derfor kommer her en introduktion til en ny “serie”:

Jeg planlægger/drømmer om et utal af rejser til sol og farver for at komme gennem den danske vinter (og nogle gange sommeren også 😉 ). Egentlig har jeg gennem det meste af min barndom holdt mine ferier i Danmark og nydt den danske sommer og endda også andre årstider her, men:

I januar 2007 inviterede min farmor mig på min første flyrejse, siden jeg som 4-årig fløj hjem fra at have boet et halvt års tid på Færøerne. Turen gik til Gran Canaria. Det var en stor oplevelse at komme ned til de mange farver, blomster og varmen midt i januar.

Papegøjeblomst fra Gran Canaria, akvarel og blæk (ca. A4)

PapegøjeblomstGC,A4,300,-

Samme år inviterede min mormor familien til Sydspanien, hvor vi badede dagen lang, boede i en idyllisk bjergby med udsigt til havet, drak mojitos på terrassen i fuldstændig mørke og varme, mens fårekyllingerne sang.

Los Vallejos, akvarel og blæk (20,5×30,5)

Akvarel3

Disse rejser blev startskuddet på en tilbagevendende rejsefeber. I 2008 rejste jeg til New York, Boston og Prince Edward Island. Herunder ses skitser efter fotos fra denne tur, som jeg lavede til en slags mindebog til en af mine rejsekammerater i 2010.

DSC06689 DSC06684 DSC06676 

DSC06678 DSC06674

I 2010 var jeg i Paris med min kæreste og i Kroatien med mine rejsekammerater fra USA/Canada-turen, i 2011 var jeg i Rom og Toscana endnu engang med mine rejsekammerater og i London med min søster, i 2012 var jeg i Manchester som gymnasielærer for en klasse, i Venedig og Dalarna med min kæreste, i Barcelona med rejsekammeraterne og i Stockholm. I 2013 var jeg i London med en gymnasieklasse, i Paris med min mor og ved Côte d’Azur med mine rejsekammerater.

Rejseminder fra Kroatien, London, Venedig, Dalarna og Cote d’Azure:

Klis KirkeiLondon1 DSC04201Siljan1 HautDeCagnes

Udover disse rejser har jeg i tidens løb mere eller mindre realistisk planlagt/drømt om rejser til bl.a. Ghana, Goa og Japan. Jeg tror, mine omgivelser har vænnet sig til, at jeg på rejseområdet er lidt lystløgner – jeg har brug for at forestille mig alverdens rejser. I nat drømte jeg, at jeg opdagede, at jeg skulle til Thailand. Hvor blev jeg glad! 🙂

Det meget korte af det meget lange i denne omgang er: her er første produkt i mine nye serie “Arkitektur fra rejser.”:

Klokketårn på Palais Rusca i Nice i middagssol, akvarel og blæk (28×18)

SCAN0113

Jeg maler normalt på ret glat akvarelpapir, men efter jeg havde læst et sted for et par år siden, at Sargent brugte groft akvarelpapir, købte jeg en blok groft akvarelpapir. Det kæmper jeg nu med at få brugt. Jeg synes egentlig heller ikke det klæder ovenstående motiv. Så jeg håber, jeg enten finder et bedre sted at få det brugt, eller at det snart er overstået 😉

_______

(English recap: During the last months I have painted a series of watercolours depicting Danish manors. In this post I present the first of a new series of watercolours depicting some of the architecture I have seen on my travels. This watercolour represents Palais Rusca in Nice, which I visited last year. Moreover, I introduce this new category on my blog by telling about my travels and showing some of the work I have done inspired by them.)

Dette indlæg blev udgivet i Akvarel, Rejser. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s