Smugkig i atelieret

I dag var jeg ude i atelieret og male olie. Det lykkedes desværre ikke særligt godt. Her er et smugkig (eller sneak peak som det hedder på engelsk og i blogger-sprog 🙂 )

DSC09637

Det er et udsnit af maleriet, jeg baksede med. Det var naturligvist de glade farver, jeg faldt for, men det var 70×90, hvilket nok er en lidt for stor mundfuld, når jeg maler så sjældent, og rønnebær, som har et ret uoverskueligt løv. Det korte af det lange er: jeg kunne have gjort det bedre, hvis jeg var i træning. Så mon ikke det ender med at blive malet over, en skæbne det i så fald deler med mange andre malerier i min produktion…

Jeg har det bedst i flow, når jeg malede i går, er ved at male og skal male igen imorgen. Det er som om, det sætter mig fri fra mine egne ambitioner. Hvis ikke det går godt idag, så gik det nok enten godt igår, eller vil gøre det imorgen.

Jeg har faktisk en del jern i ilden (eller, det udtryk er næsten for vildt til mine stille sysler 🙂 ) for jeg er også ved at studere den kunst, hvortil fyren hernedenfor hører:

Smugkig2

Han er fra Grækenland: sen geometrisk stil  (omkring 8. årh. f.kr.) og jeg synes, han er lidt nuttet 🙂

Derudover er jeg ved at lære lidt hieroglyffer.

Smugkig3

Der er en grund til, at kun få mestrede dem (eller også var det omvendt – de blev sådan fordi kun få mestrede dem) – det er ikke det letteste skriftsprog i verden, fordi det har en meget stærk æstetisk tradition også. Ord kan skrives forskelligt alt efter, hvad der er pænt i sammenhængen. Fedt, men besværligt 🙂

Jeg håber, der bliver tid til en tur mere i atelieret i Påsken, hvor jeg så måske kan male noget bedre.

_____

(English recap: Here is a sneak peek from this day’s work in my atelier. I did not really succeed in painting anything good today, unfortunately. But I am also studying Greek Art, and here is a sneak peek of one of my copies from a vase from 8th century BC and another one from my studies of hieroglyphs, which began after having read about it month ago or so.)

Dette indlæg blev udgivet i Kunsthistorie, Oliemaling. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s