Fra atelieret: rejsefeber

I dag trodsede jeg Copenhagen Marathon og begav mig mod mit atelier på Østerbro for at male. Jeg nåede frem – sent, men i hel stand.

Desværre gjorde det mig lidt stresset og kombineret med den lidt for sjældne træning, jeg får i at male olie, påvirkede det dagens produkt i negativ retning.

For to uger siden, da jeg sidst var derinde, havde jeg glemt mit kamera, så jeg fik først taget foto til bloggen idag – men på en måde passer de to malerier fint i et indlæg.

De har nemlig et fælles sydlandsk udtryk, der vækker minder om mine rejser, særligt til Toscana, men også er udtryk for den rejsefeber, jeg ofte går med og særligt nu, da det er så lang tid siden, jeg har været afsted, og fordi sommerferien skal planlægges snart.

Det ene er, indrømmet, lidt discount-Van Gogh-agtigt, men kunne ikke lade være med at male det alligevel. Selv discount-van-gogh er heller ikke det ringeste 😉

Citron-plantage og himmel med skyer

Olie på lærred, ca. 40×50

Atelier1

Det andet er simpelthen bare et sted, jeg godt kunne tænke mig at være. Jeg tror, det er en olivenlund, og det kunne meget vel være Toscana.

Teknisk set er det ret dårligt malet, men jeg synes godt, man kan ane den solrige, rolige atmosfære, der fik mig til at male det, og som ligger i de lidt blege, gyldne farver og den rene blå himmel.

Olivenlund

Olie på lærred, 50×60

Atelier

_____

(English recap: 2 oil paintings from the 2 last weeks. Both express dreams of travelling south, dreams I often have, and which do not become less prominent as time passes since last time I was away – and as summer vacation approaches and needs to be planned. Not altogether paintings I would boast of, the first one a Van Gogh-wannabe – but that is okay, I think, the second one not technically up to my standards – but succeeds in catching some of that hot, quiet atmosphere which made me paint it.)

Dette indlæg blev udgivet i Oliemaling. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s