Detaljer fra Rom, Salerno, Vietri sul Mare, Pompeii og Kolding

Min datters lunefulde søvn tillod denne aften disse hastigt nedkradsede skitser af detaljer fra Rom, Vietri sul Mare, Pompeii og Kolding, 5 byer, jeg besøgte i juli. Der er et længere indlæg på trapperne om min rejse til Italien, men da min sommerferie synger på sidste vers, er det umuligt at sige, hvornår det når ned for enden af/op til toppen af disse trapper. Nyt arbejde + lunefuld babysøvn kan dårligt spås om. Men der er også masser af andre tegne/maleprojekter og halvfærdige idéer, jeg håber, jeg kan få drysset ind i mit efterår. Det er vistnok godt, at det ikke er idéerne, jeg mangler 🙂

Til sagen:

Lygtepælstop + skraldespandstop fra Rom

Rom Rom2

Lygter fra Salerno. Først en ener, hvor man kan se det grundlæggende (jugendstilsagtige) design, dernæst en med fire set skråt nedefra og to med tre lygter fra to vinkler.

Salerno1 Salerno2Salerno4    Salerno3

Gadelampe fra Vietri sul Mare

Vietri

Og fire skitser efter vægmalerier i Pompeii. De tre første er “vignetter” malet midtpå de malede paneler på vægmalerierne; først to fine ænder, dernæst en elegant fugl, derpå et fantasidyr, der på mange måder er kluntet, men som havde en fin orange farve (der så ikke er med her) og en fin hale og tilsidst et dekorativt blomstermaleri, der ligner en iris. Alle malerierne var temmeligt medtagne af tiden (de er næsten 2000 år gamle, så det er rimeligt) men havde spor af fine farver og lyse/skyggevirkning med velplaceret højlys, der gav dem drama og form udover deres dekorative egenskaber. 

Pompeii2Pompeii1Pompeii3Pompeii4

Og som rosinen i den danske pølseende denne fornemt bugtede slange fra apoteket i Kolding 🙂

Kolding

______

(English recap: In this post I present some quick sketches of details from Rome, Salerno, Vietri sul Mare, Pompeii, and Kolding which I visited this July. Various lamps, bin tops, wall painting details and a shop sign can be seen above.)

Dette indlæg blev udgivet i Detaljer, Rejser, tegning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s