Fra atelieret: Vietri Sul Mare (in spe)

Sidste gang jeg var i atelieret, publicerede jeg ikke resultatet her på bloggen, da jeg kom hjem. Jeg synes simpelthen det var for dårligt.

Det at processere et synsindtryk til et velfungerende synsudtryk/indtryk kræver en fordybelse og et fokus, som for mig kun er for alvor mulige, hvis jeg har selvtillid. Og selvtilliden kommer fra et flow af vellykkede malerier bag mig – så tror jeg nemlig på, at det samme venter mig forude. Det er jo ikke alle malerier der lykkes, langtfra, derfor kræver følelsen af denne strøm af ting, der lykkes, at jeg praktiserer ofte nok til, at fejlene hurtigt er glemt igen.

Jeg har et utal af forlæg liggende, som jeg ser som fantastiske, lysende malerier (malet af mig) i fremtiden, men de skal jo males ét af gangen…

Når jeg står og skal male ca. en gang hver 3. uge, har jeg ofte valget mellem at male noget, der virker som et “sikkert” valg (f.eks. et motiv, jeg har malet i småt før, men som jeg tror kunne vinde noget i en større størrelse, eller et motiv, der ligger meget opad noget, jeg har malet før), eller at male noget, jeg er lidt usikker på, om jeg kan male. Og det påvirker mig mere negativt at fejle i det hele taget, end hvis jeg malede hver dag, derfor føles det meget skæbnesvangert. Derfor vælger jeg også ofte den “lette vej” (der så alligevel kan vise sig at mislykkes). Idag valgte jeg den svære. Et motiv med biler på.

Det er ikke, fordi biler ikke siger mig noget æstetisk skulpturelt set, men som motiv synes jeg bare, de er mærkeligt upersonlige elementer, som jeg ikke gider at bruge tid på at arbejde med i fht. lysvirkninger, spejlninger osv.. Ikke desto mindre syntes jeg, forlægget virkede mærkeligt tomt uden bilerne, og det med staffage gør jeg mig helst kun udi, hvis det har en symbolsk eller kompositorisk mening i forhold til udtrykket. Så bilerne blev.

En anden ulempe ved at male så sjældent er, at maleriet kommer til at stå ufærdigt i meget lang tid, hvis man ikke får det færdigt – næste gang jeg kommer i atelieret er det slet ikke sikkert jeg synes, det er interessant længere… I et forsøg på at holde kampgejsten oppe, publicerer jeg hermed et udsnit fotograferet med min mobil. Uden biler.

Udsigt over Amalfikysten fra Vietri Sul Mare (ufærdigt, udsnit)

WP_20150308_008

Jeg besøgte Vietri Sul Mare sidste år.

__________

English recap: It is hard to keep one’s self-esteem when working as seldom as I do at the moment. Mistakes seem so much more devastating and irrevocable. Nevertheless, this time I chose to paint what I consider a challenging motive: with cars in it! I do not find cars very inspiring, but the motive seemed incomplete without them, and since I have been there myself, I just know that these cars would have been there. It is not finished yet, so I can only publish a little sneak peak – without cars! The motive is from Vietri Sul Mare which I visited last year.)

Dette indlæg blev udgivet i Oliemaling, Rejser og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s