Tvangsuge 4

Så var det tid til en tvangsuge. Og det blev tvang! Hverdagen drøner afsted. Nogle dage var der kun et kvarter, enkelte dage blev det til en hel halv time, og ofte lå disse dyrebare, søvnige minutter efter kl. 22. Men jeg tror stadig, at mit håndværk bliver styrket af den daglige motion:

Dag 1: Nasturtier, gouache

Jeg var uinspireret og træt, og jeg er heller ikke specielt glad for resultatet, men som nasturtium-“portræt” (blomsterstudie) er det okay, og glasset er også rimeligt overbevisende. Som kunstværk mangler der en baggrund, men jeg ved ikke lige hvad for en.

Tvangsuge4,1

Dag 2: Min malekop, blæk og gouache

Den opmærksomme tilskuer vil bemærke, at tegningen er lavet ved hjælp af netop vand, som jeg plejer at have i denne stålsukkerskål – et problem min trætte hjerne ikke havde forudset, da jeg satte mig til først at opridse konturerne på en tegning af den første og  – troede jeg – bedste genstand, jeg kunne finde denne aften.

Heldigvis har jeg flere kopper til rådighed. Det virkede bare lidt fjollet – som at lede efter sine briller, når man har dem oppe i panden

Jeg synes faktisk om resultatet.

Tvangsuge4

Dag 3: Mine egne blomster (lupin, ærteblomst og tallerkensmækker), blæk og gouache

Det her er højdepunktet på ugen, lad mig bare afsløre det. Det går nedad bakke herfra. Her mangler også baggrund, men fordi perspektivet er lidt mere spændende og næsten gør motivet til en abstrakt komposition, fungerer det bedre. Det er blomster fra mine krukker nede i haven.

Tvangsuge4,2

Dag 4: Et vinglas fra Føtex, blæk og gouache

Et vinglas, der blev smadret i går. Ikke med vilje, men jeg synes det skal nævnes, for at tilføre drama. Glasset, jeg har foreviget, eksisterer altså ikke mere i virkeligheden. Det var et af mine første egne vinglas købt i Føtex, da jeg flyttede hjemmefra. Jeg kunne godt lide det renæssance-agtige præg.

Jeg synes ikke glasset er særligt glas-agtigt i denne tegning, så jeg er ikke tilfreds. Men glassets former er gengivet ret ok, synes jeg.

tvangsuge4,3

Dag 5: Tegning efter mælkebøtte i børnebog, blæk og bly

Her skrabes bunden, men jeg havde kun ti minutter omkring kl. 23, og jeg havde længe tænkt, at jeg synes, at denne forenklede mælkebøtte i en børnebog med tegninger af Alexandra Steffensmeier (“Sover du, Lotte?”) var ret fin. Men det er faktisk også farverne, der er fine, så jeg ved ikke lige, om jeg opnåede det, jeg ville “studere” ved at kopiere den.

tvangsuge4,4

Dag 6: Nasturtier i glas,blyant

Som tidligere nævnt, vil jeg gerne være bedre til at kunne undvære stærke konturer i mine tegninger. Her har jeg trænet mig selv i dette med ugens ledemotiv: nasturtier.

tvangsuge4,5

Dag 7: Figurtegninger, blyant

Og endelig var det da tid til nogle figurstudier også. Det er længe siden, jeg har været til croquis, og menneskekroppen bliver bare aldrig kedelig.

tvangsuge4,7 tvangsuge4,72tvangsuge4,73

Dette indlæg blev udgivet i Gouache, tegning og tagget , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Tvangsuge 4

  1. Pingback: Tvangsuge 5 | Julie Fredborg Jungersen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s