Fra atelieret: tomatplante

Jeg ved næsten ikke helt, hvad jeg skal sige om det maleri, jeg her skal præsentere – nyeste skud på stammen af ikke helt succesfulde malerier kreeret på en sjælden skemafri dag på Østerbro, hvor mine malerier og alt mit malergrej bor.

Som thumbnail (lille billede) ser det faktisk godt ud – der er noget fedt og grafisk over komposition og kontrastvirkning:

DSC03284

Jeg kan godt lide, at perspektivet på stillebenet gør det abstrakt/dekorativt, men at det samtidig har en naturalistisk åre pga. lyset.

Men det er som om det ikke tåler at blive blæst op i størrelse, hvor det kommer til at se unødigt mystisk og nærmest sort-hvidt ud. Det skyldes dog naturligvis også den dårlige fotokvalitet.

DSC03284

Men jeg kan fortælle lidt om motivet. Om de tomatfrø, jeg såede for snart et halvt år siden, som blev sat i vandbad hver gang, jeg var væk mere end en weekend henover sommeren, som blev halvanden meter høje og satte ca. 5 små tykhudede tomater, før jeg holdt op med at vande dem ca. midt i oktober. Så visnede de og kun toppene stod levende tilbage. En af dem klippede jeg af og satte i et sølvkantet glas i vindueskarmen, fordi bladene har et interessant mønster, som jeg håbede på at kunne forevige i et plantestudie en dag. Der lever den endnu.

Nu er det her ganske vist en kunstblog. Men kunstnere må alle dage have haft mange andre ting at tænke på. Lige for tiden arbejder jeg fuldtid som gymnasielærer, er ved at tage sidefag i dansk på det åbne universitet og forsøger at være en god mor. Og så er der det der kunst. Som jeg engang troede, var det eneste jeg rigtigt kunne og gav mening. Det er ikke let at få plads til det hele.

Jeg har egentlig nok tænkt at mine ranglede ufrugtbare tomatplanter var mest i vejen og lidt fjollede, men deres levedygtighed er inspirerende. Uden rod har min afskårne pynte-tomatplante i sølvkantet glas nu levet videre alene i foreløbig 3 uger .

Dette indlæg blev udgivet i Kunstfilosofi, Oliemaling og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s