Akvarel: Det gyldne Horn – og planer

Så fik jeg bragt endnu en dejlig baby til verden. Det er ikke det, det skal handle om her på siden, men sætter naturligvis nogle begrænsninger på mine kunstneriske udfoldelser. Særligt fordi jeg har valgt også at fortsætte mine danskstudier på det Åbne Universitet i løbet af denne barsel. Men det skal det heller ikke handle om. Det skal handle om mine store planer om at genoptage arbejdet med at illustrere historier under denne barsel – det øvede jeg mig på under sidste barsel, og det er et længerevarende projekt, jeg har gang i.

To historier jeg har forsøgt at arbejde på illustrationer til igennem flere år, men ikke har kunnet få realiseret, er Devil’s Cub af Georgette Heyer, en underholdende historisk romance, der ikke er oversat til dansk – og det kunne jeg jo så passende forsøge at gøre i samme ombæring – og “Sorgagre” af Karen Blixen, en smuk klassiker.

Når jeg forsøger at arbejde med dem, synes jeg, det virker, som om jeg lagrer historier et helt andet sted (samme sted som film – dynamisk) end mine visuelle indtryk til malerier (i statiske mønstre). Samtidig er min smag både i retning af det realistiske og det dekorative. Det er meget svært at forene, og man burde nok bare vælge. Jeg har dog en drøm om, at jeg engang støder på “min stemme”, altså finder en måde at illustrere på, som tilfredsstiller mig selv, og som måske kan lidt af begge dele.

Pointen er, at jeg er i tvivl, om projektet med illustrationerne til disse to historier vil lykkes eller kunne fuldendes, men jeg synes, det er næste skridt i projektet. Frem for en præsentation af en række færdige, regelmæssige illustrationer, kommer jeg derfor nok til at præsentere flere forskellige, alternative forslag til illustrationer af samme kapitler/scener med variation og eksperiment i forhold til både teknik og stil. Det vil komme til at virke, som om jeg fægter i blinde – og det gør jeg nok også lidt 🙂

Samtidig vil jeg også fortsat arbejde med lidt akvareller med motiver fra mine dejlige rejser. Det var lidt om mine planer, så må vi se, om jeg får lov! 🙂

Her er en akvarel af et motiv fra Istanbul fra September:

Martshimmel over Det gyldne Horn, Istanbul, 18×24

det-gyldne-horn

Dette indlæg blev udgivet i Akvarel, Illustrationer og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s