Olie: Loch Lomond

En dag kom min mor og passede min baby et par timer, så jeg kunne male oliemaling, og nogle uger senere fik jeg et par timer foran staffeliet af min mand. Det kom der disse oliemalerier ud af.

Jeg kan godt mærke, at der går meget længe imellem hver “session”. Selvom jeg holder mit øje godt ved lige med akvarel og tegning, så er processen og derfor planlægning og udførelse af et oliemaleri bare noget helt andet. Jeg var faktisk ved at give op undervejs ved det første, fordi jeg blev ved at tænke i akvarel, og det skal man/jeg ikke gøre, hvis man/jeg maler olie. Særligt ikke hvis man/jeg ikke har kunnet få fat i titaniumhvid i yndlingsmærket artifex med den dejlige flydende konsistens, og derfor må bruge et andet mærke, hvis konsistens er frustrerende lig tyggegymmi, til de mange hvide skyer, Men jeg tvang mig selv videre, for der er noget, olie kan, med sin fysiske nærmest tredimensionelle tyngde, som jeg ikke vil miste grebet med.

Her er et ikke helt godt foto af resultatet: motivet er en sti helt nede ved bredden af Loch Lomond i Skotland, som jeg besøgte i forbindelse med mit arbejde i 2015.

Loch Lomond (40×50)

01

Til det sidste oliemaleri havde jeg heldigvis fået fat i min yndlingsmaling, hvilket hjalp en del på humøret undervejs, men jeg savner stadig træning i mediet, som virkelig har nogle kvaliteter, der så til gengæld kan være virkeligt svære at fange med kamera bagefter.

Udsigt ved Loch Lomond (30×40)

121-e1495282958642.jpg

_____

(English recap: 2 oil paintings of sceneries from Loch Lomond, 40×50 cm and 30×40 cm)

Dette indlæg blev udgivet i Oliemaling, Rejser, Teknik og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s