Olie: Leksand

Så har jeg endnu et nyt oliemaleri færdigt. Jeg er egentlig bedst til og gladest for at sætte skibe i søen, men de seneste par uger har jeg arbejdet på at få nogle af dem sikre i havn igen, så jeg har nogle nye ting at sende på nogle af mine mange udstillinger dette efterår.

Det oliemaleri, jeg malede færdig igår, og som jeg vil præsentere her, er faktisk et skib, jeg satte i søen for et par år siden. Det var ligesom færdigt, men uden at det var det alligevel, og så stod det bare der i kælderen og gloede.

Nu erklærer jeg det så færdigt, for jeg har arbejdet en del videre med det. Men jeg er stadig lidt usikker, for det har slet ikke den tyngde, mine færdige malerier plejer at have, malinglaget er stadig helt tyndt og næsten gennemsigtigt flere steder, og der er næsten ingen impasto (tykke, fede strøg). Men jeg tror altså det er færdigt i denne her form, og håber, at en køber en dag vil være enig 😉

Udsigt over Siljan-søen mod Leksand

Olie på lærred (80×100)

leksand.jpg

Jeg havde vist egentlig en drøm om at lave en Gallen-Kallela-agtig forenkling af vandspejlet, med grove, tunge strøg og større flader, men jeg lod mig gribe af mønstrene og nuancerne

Leksand4

Kompositionen kunne desuden måske gøres mere spændende og monumental ved at forskyde horisontlinjen helt op i toppen og “vende” formatet, noget a la dette.

Leksand2

Det kan være, jeg skal sætte det skib i søen engang.

Jeg har tidligere malet nogle fine oliestudier fra Siljansøen.

___________

(English recap: In this post I present a new, rather large oil painting of Leksand, Sweden. It is a bit different from most of my other finished painting in that it is quite thinly painted, which makes it difficult for me to feel finished, but I declare now: it is. I hope some buyer will agree 😉 )

Dette indlæg blev udgivet i Oliemaling og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s