Tilbud

Jeg har nogle malerier, der har stået en del år uden at være blevet udstillet – eller solgt. Nu vil jeg gerne rydde ud i dem. I stedet for at jeg smider dem væk eller ruller dem sammen (hvilket efter nogle år vil lede til samme skæbne) synes jeg, at de har fortjent chancen at komme videre.

Derfor tilbyder jeg nu disse fem malerier gratis: de skal bare hentes.

Det første er faktisk et rigtigt godt maleri, det forestiller tivoli og er malet i udpræget impressionistisk stil, da jeg var 20 år gammel. Måske er den eneste fejl, at det er over 14 år gammelt, og så er det som om, jeg er blevet færdig med at have det i min stald. Men farver og strøg er ellers virkeligt gode, så det er egentlig uretfærdigt.

Tivoli, olie på lærred, 60×70 (edit: er afhentet!)

IMG_1256

Det næste er fra samme periode. Det er malet efter et postkort, jeg ikke længere ved hvor er, og forestiller en lysplettet gade i Paris, som jeg selv først besøgte fem år efter maleriet er malet. De helt pang-røde strøg i f.eks. grene markerer så fint det blændende, skarpe lys. Igen et maleri hvis eneste fejl er, at det er fra 2005, og ikke blev solgt på de udstillinger, det har været på.

Gade i Paris, olie på lærred, 80×60 (edit: er afhentet!)

IMG_1253

Det tredje maleri forestiller en badebro ved Kragenæs i måneskin. Der er desværre nogle problemer med malingens glans og overflade, sandsynligvis fordi det er blevet malet over et tidligere maleri – det kan f.eks. ses i den otte-talsagtige aftegning i himlen til venstre for midten. Det skaller dog ikke af, på en måde kan problemet måske kaldes kosmetisk. (men hvad er ikke kosmetisk ved malerier?) Når jeg tidligere har overvejet at skille mig af med det, har de grove strøg i forgrunden afholdt mig fra det. De er ret så lækre, hvis jeg selv skal sige det. Jeg mener, maleriet er fra 2010.

Kragenæs i månelys, olie på lærred, 70×90 (edit: er afhentet!)

IMG_1260

Endnu et maleri fra en fjord. Jeg kan ikke længere huske hvor, sikkert fra et feriekatalog, hvor jeg ofte har fundet mine motiver. Måske har jeg bare malet for mange solnedgange som barn til fortsat at kunne mærke magien. Igen er det de grove strøg i solen og dens spejling og i sneen i forgrunden, der har reddet det indtil videre. Det er fra 2008.

Solnedgang ved fjord. Vinter., olie på lærred, 90×70 (edit: er afhentet!)

IMG_1265

Det sidste maleri har på samme måde uforklarligt bare aldrig klaret barren og er ret nyt, fra 2014. Det er ellers ret godt teknisk set, med fede pastose områder og en helt rigtigt farveholdning. Det er malet efter et foto taget i Canada af min svoger.

Canada. Snemonster, olie på lærred, ca100x120

IMG_1274

Dette indlæg er ikke ment som et råb på medlidenhed eller ros. Jeg har smidt en del af mine egne malerier ud allerede eller malet dem over, men så bemærkede flere i min omgangskreds, at nogen vel lige så godt kunne få chancen for at få glæde af dem, først. Det er ren praktik: jeg skal af med nogle malerier. Er der nogen, der vil have dem?

_______________

(English recap: I am offering some of my old oil paintings for free. If you want them, make an arrangement by mail to pick them up, I don’t wish to store them anymore. Some of them are actually fine, only I don’t use them for exhibitions anymore or they have something wrong about them which prevents me from showing them off.)

Dette indlæg blev udgivet i Oliemaling, PR. Bogmærk permalinket.

4 svar til Tilbud

 1. Vibeke Schøllhammer siger:

  Kære Julie
  Jeg vil gerne eje “solnedgang ved fjord”, hvis det ikke er afsat til anden side. Kærlig hilsen Vibeke

  • juliefredborg siger:

   Kære Vibeke! Det må du gerne få! Jeg bor i Lindholm – jeg skriver lige den præcise adresse i en pb på facebook, så kan vi finde en dag, hvor du kan hente det. Kh. Julie

 2. Thea Bjerreskov Farup siger:

  Kære Julie
  Jeg kunne rigtigt godt tænke mig Tivoli-billedet, hvis det ikke er “taget” allerede? Dejlige billeder!
  Kh Thea

  • juliefredborg siger:

   Hej Thea!Det gik sååå hurtigt med at få delt de malerier ud – jeg overså helt din besked her :-/ Hold øje med siden, så kan det være der kommmer noget godt og rivende billigt eller gratis igen 🙂 Jeg håber, du har det godt! Mvh. Julie

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s