Top ti

Som modvægt til mit “udsalg” i mandags (tak for den gode modtagelse – det føles rigtigt dejligt at komme af med de gode gamle malerier på den måde), kommer her en række malerier, jeg ikke er parat til at give væk, malerier, jeg er særligt stolt af, og som er på min personlige top ti i øjeblikket.

Det første maleri er stadig ret nyt (2017), og jeg elsker, at det både kan nydes “fladt”, som et dekorativt mønster, og som et “dybt” vue over Amalfibugtens blåhed. Det hænger på min egen væg og kan i øjeblikket kun købes for mange penge, for det er egentlig ret ok, at have det hængende der 🙂

Oliventræ ved Amalfikysten, 2000,- 

Olie på lærred (70×60)

DSC05166

Det andet maleri er en akvarel/gouache fra en svensk skov (Blekinge), som også er fra 2017. Det hænger også på min væg, og det hænger godt, men det kan også købes.

Svensk granskov i sol, 1000,-

akvarel og lidt blæk og gouache (21×30)

SCAN0419

De to næste malerier er lidt fra samme “serie” af akvareller fra en svensk skov. De kunne såmænd godt have hængt sammen med det ovenfor, men der var kun plads til ét.

Sol i svensk skov, 900,-

akvarel, gouache og blæk (ca. A4)

Sol i svensk skov

Grusvej i svensk skov, 1000,-

akvarel, gouache og blæk (21×30)

Sverige igen igen

Det femte maleri er et, jeg stort set ikke har fået positiv respons på, men jeg er ret vild med det. For mig har det en særlig eventyrlighed. Jeg har desværre ikke noget sted at hænge det for tiden, og prisen er faktisk ikke helt så høj, som den burde være efter min mening.

Parken i Schönbrunn, April, 1600,-

olie på lærred (50×70)

Sch.3

Det sjette maleri, en akvarel/gouache, er fra samme lokation. Spejlningerne i de våde sandkorn på stien, der er skabt ved at trække en pensel med ret tør gouache henover papiret er en teknisk succes for mig og enormt effektfuldt, synes jeg.

Sol efter regn, Schönbrunn, 1000,-

akvarel, blæk og hvid gouache (30×21)

schönbrunn3

Det syvende maleri er endnu en vellykket akvarel/gouache fra 2017.

Klis borgruin, 1000 kr

akvarel, gouache, farveblyant og tusch på papir (30×21)

Klis3

Det ottende maleri er også en overset perle. Det er et rejseminde for mig og derfor måske ikke en perle for andre.

Pompeii, 1000 kr

(olie på lærred, 30×40)

DSC04565

Det niende maleri er dette brøl af et kirsebærtræ i efterår. Det har været på en del udstillinger, og er også en sikker deltager i næste udstilling, hvis det ikke bliver solgt inden. Det er mig lidt en gåde, at det ikke er solgt. Er det for vildt?

Kirsebærtræ, efterår, 1600,-

Olie på lærred (50×60)

efterår2 (2)

Det tiende er det forriges modsætning: roligt, grønt, som et ekstra vindue på en hvid væg. Det er efterhånden fem år gammelt tror jeg, men virker endnu!

Grøn eng, 2000,-

olie på lærred (60×80)

DSC04440

Boblere

Til sidst vil jeg nævne et par malerier, der ikke er kommet med på top ti her, men som måske kunne have været det.

Maleriet her er faktisk noget nær perfekt. Mærkeligt nok gør dét mig nærmest urolig. Måske kan jeg ikke helt genkende mig selv i det 🙂 Derfor håber jeg at, der kan komme et normalt menneske forbi og købe det, for faktisk tror jeg, det er et af de bedste, jeg har, og det fortjener at blive beundret.

Siljansøen med udsigt mod Leksand, 3000,-

olie på lærred (90×120)

DSC05204

Jeg er ret stolt af mit seneste selvportræt. Det kom nok ikke på listen, fordi selvom det kan købes, er det nok ikke så interessant for andre. Nu viser jeg det alligevel, fordi det har nogle maleriske kvaliteter i sine stærke kontraster, som er værd at blære sig med.

Selvportræt med sort sjal

olie på lærred (50×40)

Selvportræt

Disse tre blomsterstudier fra 2011 har hængt både i huset i Randers og i mit nye hjem i Lindholm. De er utroligt dekorative. Det er favoritter, som måske kunne have været på listen.

Blomsterstudier (se priser og størrelser under siden, der hedder “til salg“)

filename-1 (55) filename-1 (54)  filename-1 (51)

___________

(English recap: in this post I present the paintings I am the most proud of at the moment, and which I will not be giving away any time soon 🙂 )

Dette indlæg blev udgivet i Oliemaling. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s