Croquis, den 15. maj 2018

Så fik jeg slæbt mig til croquis igen, eller, faktisk var det ikke så svært endda at cykle en tur ind til Huset i Hasserisgade i den smukke sommeraften 🙂

Denne gang blev det, som besluttet sidste gang, kun blæk og akvarel. Normalt skitserer jeg først figuren med løs hånd med en hb-blyant og tegner derefter kraftigt op med en blød blyant. Det kan man selvsagt ikke på samme måde med blækpen. Jeg havde regnet med, at det ville give mere spontanitet, men faktisk blev i al fald de hurtige tegninger nærmest mere formulariske, synes jeg, fordi der netop ikke var “en chance” mere. Det er som om figurerne bliver lidt upersonlige – måske nogen bare vil kalde det grafisk? 🙂

1 minut:

Det kan i al fald noget. Nr. 1, 4, 5 og 6 er måske noget af det bedste, jeg havde med hjem denne gang. Jeg ville gerne have en lidt mere “følende” streg, ligesom Schiele, men jeg er åbenbart for beslutsom, eller noget.

Jeg har ikke før lagt mærke til det, men jeg tror, jeg er bedst til siddende stillinger – det er ligesom lettere at få alle dele til at hænge sammen, hvorimod de stående stillinger (og også en del liggende) bliver svære at holde styr på – det kan man f.eks se herunder, hvor jeg på det midterste 3 minutters stort set kun har fået en lidt skuffende torso med… 1 og 3 herunder er selvsagt de bedste i mine øjne.

3 minutter:

 

Også herunder ses manglende arme på en stående figur. Tsk. Til gengæld kom der lidt farve på, da jeg fik 5. minutter.

5 minutter:

 

Jeg ved egentlig ikke, om det lykkedes med akvarellen – men hvor var det fedt at arbejde med farver!

10 minutter:

 

Okay, jeg anerkender, at det på 20 minutter nok blev lidt over-bearbejdet. Men som sagt: faktisk var den store succes for mig nok, at jeg virkeligt nød at arbejde mere eksperimentelt med farverne.

20 minutter

EPSON MFP image

Hvis man gerne vil se nogle af tegningerne/akvarellerne større, kan man trykke på dem, så får man dem vist en og en i et “galleri”, hvor man kan trykke frem og tilbage mellem de andre i samme “gruppe”.

____________________

(English recap: In this post, I present the “harvest” of last night’s croquis at Huset i Hasserisgade, Aalborg, Denmark. Normally I use pencils, this time I had restricted myself to only using a black pen and water colour. The pen gave the drawings a very different, perhaps a bit “impersonal” (some might call it graphic?) look. It was really nice to experiment with the colours.)

Dette indlæg blev udgivet i Akvarel, Croquis, tegning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s