Ugens blomst III

Jeg havde egentlig en aftale med mig selv om, at der skulle komme mindst ét andet indlæg ind i mellem disse “afsnit” af føljetonen Ugens blomst. Men den seneste uge har jeg først og fremmest malet otte sorte brædder til et udhus-tag og en svenskrød havelåge. Og det egner sig bare ikke umiddelbart til et indlæg her. Jeg har længe arbejdet på endnu et kunsthistorisk indlæg om barokken, men det er ikke færdigt. Derfor kommer her ugens blomst: gederams, latinsk navn: Chamerion augustifolium.

Det er en plante, de fleste ser på som ukrudt. Jeg dyrker mine få eksemplarer bag garagen, hvor ingen på vejen kan se dem 🙂 Det er nemlig en plante, jeg altid har syntes rigtigt godt om.

Her er først en klassisk blomsterstudie i sort-hvid blæktegning.

EPSON MFP image

Dernæst har jeg igen arbejdet med diverse forenklinger, beskæringer og geometriske indramninger.

Og videre med farver på (akvarel):

Her til aften bevægede jeg mig så ud på et skråplan: jeg åbnede mine nye værker i et paint-program på computeren og prøvede baggrundsfarver af, her er et lille udvalg:

Jeg skal lige sunde mig. Jeg er ikke sikker på, jeg helt bifalder det, men det var altså bare en nem måde at prøve forskellige baggrundsfarver af, også med bitte små nuanceforskelle.

____________

(English recap: this week I have drawn and painted the flower fireweed. I also toyed with background colours for the paintings on my computer, not really sure I condone such a procedure…)

Dette indlæg blev udgivet i Akvarel, Blomsterstudier, tegning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s