Ugens blomst V

Ugens blomst er perikon (hypericum). Jeg lærte blomsten at kende i sin i Danmark vildtvoksende form, prikbladet perikon. Det var, da jeg gik på friskole, og jeg fik fortalt en desværre nu halvt glemt historie, der vistnok handlede om, at det var små djævle, der havde prikket huller i blomstens blade, og at den var vokset op der, hvor Johannes Dåberens blod faldt. Når man nulrer bladene på den vilde, prikbladede perikon, får man noget mørkerødt saft på fingrene. Derfor kaldes blomsten også Johannesurt.

På efterskolen voksede en større udgave som busk og med store blomster mellem de huse, vi boede i. Når man ankom i august blomstrede den. Når blomsterne sprang ud i juni, vidste vi, at det var ved at være tid til at sige farvel.

Da jeg var i Toscana i 2011 voksede samme store perikon-busk i området omkring poolen og vores feriehus, sammen med lavendler, nerier og lyserøde pelargonier i krukker. På terrassen ved poolen malede jeg blomsten for første gang. Siden dengang har jeg ønsket mig blomsten i min have, og derfor var det også en af de første blomster, jeg skaffede dette forår.

Her er mit arbejde med blomsten i løbet af den forgangne uge, først to klassiske blomsterstudier:

Og stilisering og design til malebog:

_______________

(English recap: In this post I present my drawings and paintings of the flower St John’s Wort, all done during the past week, in water colour and ink.)

Dette indlæg blev udgivet i Akvarel, Blomsterstudier. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s