Ugens blomst VI

Denne uges blomst er nerie. Det er faktisk en giftig plante, men da jeg opdagede sidste sommer, at den liguster, mange af os har som hæk, faktisk også er giftig, købte jeg alligevel en – men den er under opsyn 🙂

Den minder mig nemlig så velsignet om rejser i middelhavslandene. En lyserød nerie mod en blå himmel forbinder jeg med en ubekymret, afslappet, varm tilstand. Her er min lille serie med nerie fra den forgangne uge, både de første blomsterstudier og stiliseret og bearbejdet til en malebog.

Bemærk at skyggerne i nr. 6 (3. række til højre) overlapper rammen ligesom de umiddelbart mere håndgribelige blomster, hvilket giver en mærkelig fornemmelse af, at også de er rørbare objekter klippet ud i grålilla pap. Jeg ved ikke, om jeg bryder mig om det, men det skulle prøves. Den gule baggrund i nr. 8 (4. række til højre) er ikke helt så karryagtig i virkeligheden som her på reproduktionen – den er mere orange, hvilket klæder den bedre.

_______________

(English recap: This week I have been studying the poisonous flower nerium in drawings and paintings, and in this post I present the result.)

Dette indlæg blev udgivet i Akvarel, Blomsterstudier, tegning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s