Reparation af svensk sø

I vistnok 2013 påbegyndte jeg et maleri af en svensk sø, som det så ud fra en kano i 2011: En blå flænge i en himmel af grå og hvide skyer og krusninger på et grålilla tæppe af vand. Jeg tror ikke, jeg malede længe på det. Det er, så vidt jeg husker, det eneste maleri, hvor jeg forsøgte mig med den blyhvide maling, jeg endelig havde fået erhvervet mig. Det er den, kunstnerne brugte i 1800-tallet (og dermed de fleste af mine forbilleder), men den er blevet dømt ude af hensyn til sundhed, i al fald på tube. Jeg købte den sammen med sådan en stor metaldims, man bruger til at presse fuge ud med, for at kunne få maling ud af den beholder, den var i. Da jeg malede med den, brød jeg mig ikke om den meget hårde konsistens, malingen havde fra fabrikkens side, og jeg mener også, den var ret svag i farveevnen og derfor træls at blande med. I al fald gik jeg tilbage til titaniumhvid.

Maleriet blev malet oven på et andet, jeg husker ikke hvilket. Mærkeligt nok er maleriet ikke selv blevet malet over, selvom det stod “ufærdigt” i lang tid og bare blev rykket fra depotrum til depotrum. Derfor kom det heller ikke på bloggen. I Randers fik det plads over sofaen en tid – og det gik op for mig, at det var færdigt, og også at det var ret godt.

Desværre skaller det af takket være en for tynd, ustabil overmaling. Derfor har jeg netop repareret på det for anden gang, vel vidende at det nok ikke bliver sidste gang, og derfor er maleriet heller ikke umiddelbart til salg, for det har jo brug for mig for at holde sig i form 🙂 – men jeg regner med at vise det frem på udstilling i Lystrup Kirke fra den 23. oktober i år, sammen med andre, sundere malerier, der søger nye hjem.

Svensk sø (80×100)

SvenskSø (2)

_________

(English recap: In this post I present a painting I did long ago trying out lead white (the white oil colour most of my idols from the 19th century used), but I did not like the paint and also put away the painting for a long time not continuing my work with it – normally, in my workshop, this leads to overpainting or throwing-away of the painting. But this painting grew on me. Unfortunately it flakes off because the final paint layer is too thin, so I have had to repair it repeatedly. So it has to stay with me 🙂 )

Dette indlæg blev udgivet i Oliemaling, PR, Teknik, Udstilling. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s