Tegneskole: (Bargue)

For nogle år siden læste jeg en bog om Van Goghs teknik. Jeg har altid tænkt, at han nok var ilter, utålmodig og uden selv-disciplin, men han underkastede sig i sin ungdom selv en ret streng skole. Han tegnede sig bl.a. gennem et klassisk tegnekursus af Charles Bargue og Jean-Léon Jerome fra slutningen af 1860’erne – to gange.

Jeg blev under læsningen af bogen ret optaget af, hvorledes Van Gogh formåede at tegne med samme plastik og rytmik, som han har i sine malerier og som mange nok vil se som modsætning til al klassisk tegneskole-stil, så jeg tænkte, at en lignende gennemførsel af tegnekurset vil give mening.

Her er mine studier af den første halvdel af første del af bogen: gengivelse af gipsafstøbninger. Alle studier er i kul, som ikke er mit stærkeste medie. Faktisk anbefaledes det i introduktionen at vælge blyant, hvis man ikke var helt fortrolig med kul-mediet. Men jeg øjnede altså muligheden for at slå to fluer med et smæk, og tænkte, at jeg da ligeså godt kunne få øvet lidt kultegning samtidig. Det var svært. Men her er forsøget.

Planche I, 1: Øjne

Planche I, 2: Munde

Planche I, 3: Næser

Planche I, 4: Ører

Planche I, 5-10: Fødder

EPSON MFP image

Planche I, 11-16: Hænder

Planche I, 17-24: Arme

Planche I, 25-30: Ben

________________________

(English recap: I have just finished the first part of Bargue’s Drawing Course, which one of my idols, Van Gogh, also worked with. These are my results.)

Dette indlæg blev udgivet i Øvelser, tegning, Teknik. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s