Croquis, den 17. september 2019

I går var jeg til croquis for første gang i meget lang tid. Der er mig bekendt ikke andre steder at tegne croquis i Aalborg end på huset tirsdag og søndag – udover selvfølgelig som gimmick til en eller anden herrepolterabend, men det er så sjældent jeg kommer med dér 🙂 – så jeg har faktisk været lidt nervøs at denne sidste bastion skulle falde, og croquis ville “uddø” her i Aalborg, mens (eller fordi!?) jeg deltager alt for sporadisk. Den bekymring blev gjort til skamme igår, hvor salen på huset var fyldt med tegnere i alle aldre. Det er godt at vide, at gryden holdes i kog, også selvom jeg af og til måtte strække hals for at få glimt af modellens fødder fra min yderlige placering.

Her er “highlights” fra min “høst” fra igår. For første gang har jeg “færdiggjort” de hurtigste tegninger i pausen. På et minut når jeg blot en hurtig skitse med hb, og det vil jeg egentlig ikke ændre på, men jeg synes en optegning af stregerne med blød blyant bekommer mange af dem vel.

1 minut (tegnet op med blød blyant i pausen)

Det er netop dette jeg kan nå, mens modellen stadig står, ved de 3 minutter, og det er netop ved denne tidslængde, jeg synes, jeg opnår de bedste resultater:

3 minutter

Ved de fem minutter synes jeg, mine tegninger bliver rodede og snuskede. Der var i al fald ikke nogle af dem på fem minutter, jeg synes var værd at tage med her. De er ikke alarmerende, bare kedelige og ubeslutsomme. Næste gang vil jeg tage akvarel eller blæk med til de længere stillinger. Som man kan se ved disse to tegninger fra en 10-minutters-stilling og en på 15, så er der måske lidt mere præcision i kropskarakteristikken, men det er ikke soleklart, hvad den ekstra tid har bidraget med.

10 og 15 minutter:

EPSON MFP image

15 minutter

EPSON MFP image

____________

(English recap: last night I attended croquis for the first time in a very long time. In this post I present the “highlights” of my drawings.)

Dette indlæg blev udgivet i Croquis, tegning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s